Huidige wet- en regelgeving Dierlijk Vet

De Vereniging Verwerkers Slachtbijproducten is de branche-organisatie voor de Nederlandse producenten van dierlijke vetten en eiwitten. De leden verwerken uitsluitend slachtbijproducten afkomstig van goedgekeurde dieren voor menselijke consumptie. E.e.a. zoals omschreven in de HygiŽneverordeningen (EG) Nrs. 852 en 853/2004 en de Dierlijke bijproductenverordening (EG) Nr. 1774/2002.

De vereniging bestaat uit verwerkers van eetbare grondstoffen en verwerkers van categorie 3 materiaal, respectievelijk voor de vervaardiging van producten geschikt voor menselijke consumptie (voor dierlijke vetten daarmee tevens geschikt voor andere toepassingen) en voor producten geschikt voor (huis)diervoeders en oleochemische toepassingen. De verwerking van slachtbijproducten en de toepassing van de eindproducten is aan diverse regels onderworpen.

Klik hier voor een overzicht van de huidige wetgeving dierlijk vet.